Op weg naar een nieuwe bibliotheek

U hebt ongetwijfeld gehoord of gelezen dat er veel gaat veranderen bij de bibliotheek. Een verhuizing van onze vestiging Leeuwarden Centrum naar de Blokhuispoort bijvoorbeeld: in 2018. Hier bouwen we aan een moderne, nieuwe bibliotheek. Samen met onze ‘buren’ in de Blokhuispoort zetten we in op een inspirerende community voor iedereen.

Een tweede ontwikkeling is de sluiting van de wijkvestigingen Aldlân, Bilgaard en Camminghaburen. De traditionele ‘boekenbibliotheek’ is steeds meer een plek voor leren en ontmoeten geworden. Deze functie krijgt dan ook de nadruk in de nieuw te vormen connectiepunten. Punten in de wijk – bijvoorbeeld in een wijkcentrum - , van waaruit aangehaakt wordt bij diverse activiteiten in de wijk.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft, of misschien tips… Dat horen we graag! Stel gerust uw vragen en geef ons tips via het antwoordformulier.

Meest gestelde vragen over de verhuizing naar de Blokhuispoort

Blokhuispoort
  • Waarom gaat de bibliotheek weg uit het Beursgebouw?
  • Waarom verhuist de bibliotheek naar de Blokhuispoort?
  • Hoe wordt een veilige bereikbaarheid van de Blokhuispoort gerealiseerd?
  • Krijgt de bibliotheek in de Blokhuispoort een andere invulling?
  • Waarom moet de Blokhuispoort grotendeel gesloopt worden?
  • Hoe ziet het gebouw er straks uit?
  • Komen er nog boeken in de Blokhuispoort?
  • Waarom wordt de muziekafdeling opgeheven?
  • Wat gebeurt er met alle cd’s en bladmuziek?
  • Waar kan ik nog wél cd’s of bladmuziek lenen?
  • Kan ik hulp krijgen bij het leren downloaden en streamen van muziek?

Meest gestelde vragen over de sluiting van de wijkvestigingen

Allochtone vrouwen
  • Moeten wijkvestigingen sluiten om de nieuwbouw en verhuizing te financieren?
  • Wat biedt de bibliotheek straks in de wijk als de bibliotheek sluit?
  • Ik hoorde iets over een proeftuin; wat is dat?
  • Moeten leden uit de wijken nu naar de stad om boeken te halen?
  • Verdwijnen alle boeken uit de wijken?
  • Wat gaat de bibliotheek doen om lezen bij kinderen te bevorderen?

Geschiedenis van de Blokhuispoort

Blokhuispoort
  • Op de website van de Blokhuispoort staat veel informatie over de geschiedenis, onderverdeeld in tijdsblokken: Blokhuis, Huis van Opsluiting, Strafgevangenis en Huis van Bewaring
  • Wikipedia biedt een overzichtelijk en uitgebreid verhaal over de geschiedenis van de Blokhuispoort
  • Er zijn diverse video's over de geschiedenis van de Blokhuispoort. Kijk hiervoor op deze pagina onder Video's rond de nieuwe bibliotheek

Ik heb een vraag, tip of idee

medewerker met bezoeker

Stel hier uw vragen en geef ons tips via het antwoordformulier. Wij bundelen uw vragen en geven antwoord op deze pagina.

Overige vragen

vrouw met tablet
  • Wat is mijn biebpas nog waard?
  • Worden alle boeken in de toekomst digitaal?

Blokhús Poarte fan finzenis nei bibleteek