Digi-taal aan de slag!

Het wordt steeds belangrijker om goed te kunnen lezen en schrijven. Bijvoorbeeld op het werk, als u medicijnen gebruikt of als u een formulier moet invullen. En als u kinderen hebt, wilt u ze natuurlijk graag helpen met school. Ook is het goed om bij te blijven op internet. Steeds vaker moet u op internet formulieren invullen. Bij banken en andere bedrijven verdwijnen balies en hebt u vooral via internet contact. Hebt u moeite om het bij te houden? Wilt u beter Nederlands leren? Dan kunt u terecht bij de bibliotheek!

Digi-Taal aan de slag! is een programma van het Digi-Taalhuis Leeuwarden.

Nederlandse taal

Beter lezen en schrijven? Dan is het Digi-Taalhuis of een taalgroep misschien iets voor u.

Taalkit DUTCH

Voor buitenlandse vluchtelingen die de Nederlandse taal willen leren, bieden de bibliotheken Taalkit DUTCH. Samen met een taalbuddy kunnen ze on- en offline een leerroute volgen.

Digi-Taal spreekuur

Heeft u nog vragen? Op onze spreekuren kunt u alle vragen stellen over digitale zaken en onze cursussen.

Oh, werkt dat zo!

Steffie legt ingewikkelde dingen eenvoudig uit.

Dossier Laaggeletterdheid

Informatie over laaggeletterdheid, de gevolgen ervan en de initiatieven op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau om laaggeletterdheid te bestrijden. Ook is er informatie over wat u kunt doen om laaggeletterdheid te herkennen.

Klik & Tik

Wilt u graag meer met uw computer of tablet doen, maar weet u niet goed hoe het werkt? Meldt u zich dan aan bij het Digi-Taalhuis.

Cursus Digisterker

Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet. Leer er alles over in de cursus Digisterker.

Voordelig lid

Doet u een van onze cursussen? Dan kunt u een gratis proefabonnement krijgen op de bibliotheek. Bovendien kunt u dagelijks twee uur gratis internetten in de bibliotheek.

Ook voor kinderen

Om taalproblemen te voorkomen, is het belangrijk dat kinderen veel oefenen. Geef uw kind een goede start en lees regelmatig voor! Kinderen van 0 tot 18 kunnen gratis lid worden van de bibliotheek!