Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 28)

 • Onderwijsconferentie de Bibliotheek op school Bekijk details

  13 april 2017

  Op 10 mei vindt de onderwijsconferentie 'de Bibliotheek op school' plaats. Als het gaat om het stimuleren van leesvaardigheden en leesplezier bij kinderen, spelen school en bibliotheek een belangrijke rol. Daar waar zij samenwerken, worden de beste resultaten geboekt. Met een onderwijsconferentie, laat de bibliotheek zien hoe de educatieve aanpak 'de Bibliotheek op school' werkt. Directies en leerkachten, medezeggenschapsraden, beleidsmakers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

  Bekijk details van Onderwijsconferentie de Bibliotheek op school

 • Nynke de Jong wint Read2Me! Bekijk details

  23 april 2017

  Read2Me! is de voorleeswedstrijd voor brugklassers van alle schooltypen. De bibliotheken organiseren Read2Me! in samenwerking met het voortgezet onderwijs in hun werkgebied. Op woensdagavond 19 april was de provinciale finale van Read2Me!!

  Bekijk details van Nynke de Jong wint Read2Me!

 • Pilot bestrijding laaggeletterdheid Bekijk details

  17 maart 2017

  Een community-theatervoorstelling als onderdeel van een taalprogramma tegen laaggeletterdheid: Bibliotheken Midden-Fryslân en NIVO Noord geloven in deze aanpak. Samen gaan ze de strijd aan dat is geen toeval. Schoonmaakbedrijf NIVO Noord heeft relatief veel medewerkers in dienst voor wie lezen en schrijven niet ‘de normaalste zaak van de wereld’ is en dat levert in de praktijk de nodige lastige situaties op. Van het niet begrijpen van werkinstructies, tot het niet kunnen volgen van een interne opleiding....

  Bekijk details van Pilot bestrijding laaggeletterdheid

 • Bibliotheek en belastingdienst Bekijk details

  2 maart 2017

  Contact met de overheid verloopt steeds vaker digitaal. Ook voor het doen van uw belastingaangifte. Beschikt u thuis niet over de faciliteiten, dan biedt de bibliotheek ondersteuning. De ondersteuning bestaat enerzijds uit veilige computer-, internet- en printvoorzieningen. Anderzijds biedt de Bibliotheek cursussen om te leren omgaan met de digitale overheid. Zowel het gebruik van de computerfaciliteiten voor het zakendoen met de overheid als de cursus is gratis. Ook niet-leden van de Bibliotheek...

  Bekijk details van Bibliotheek en belastingdienst

 • LuisterBiebapp: luisteren voor je lijst Bekijk details

  15 februari 2017

  De LuisterBiebapp helpt eindexamenkandidaten met de literatuurlijst. Met de gratis app van de Bibliotheek kunnen ze naast lezen namelijk ook een boek luisteren. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

  Bekijk details van LuisterBiebapp: luisteren voor je lijst

 • Nieuwe leenvoorwaarden: gratis reserveren Bekijk details

  29 december 2016

  Met ingang van 1 januari voeren de bibliotheken Midden-Fryslân een paar belangrijke wijzigingen door. Was voorheen voor het reserveren van boeken nog een reserveringsgeld verschuldigd, per 1 januari is reserveren gratis.

  Bekijk details van Nieuwe leenvoorwaarden: gratis reserveren

 • Bibliotheek Connectiepunten starten 9 januari Bekijk details

  27 december 2016

  De Leeuwarder wijkvestigingen Bilgaard en Aldlân maken plaats voor Bibliotheek Connectiepunten. In Wijkcentrum Bilgaard, WZC Erasmus en Wijk Internet Centrum Heechterp/Schieringen om precies te zijn. Ontmoeting en ontwikkeling van taal- lees en computervaardigheden staan er voorop.

  Bekijk details van Bibliotheek Connectiepunten starten 9 januari

 • Online cursussen van de bibliotheek Bekijk details

  14 november 2016

  Een jaar lang gratis twee online cursussen volgen via uw eigen bibliotheek. Aantrekkelijk? Vanaf 14 november kunt u kiezen uit 30 cursussen in diverse categorieën. Als bonus krijgt u elke maand ook nog eens een korte cursus cadeau. Lees verder om te ontdekken hoe dat zit.

  Bekijk details van Online cursussen van de bibliotheek

 • Nieuws over onze muziekafdeling Bekijk details

  4 november 2016

  Er gaat veel veranderen bij de bibliotheek; deze veranderingen hebben ook betrekking op de muziekcollectie. Na 1 december maken CD's en bladmuziek geen deel meer uit van onze collectie.

  Bekijk details van Nieuws over onze muziekafdeling

 • Weer open op zondag Bekijk details

  13 september 2016

  Vanaf 25 september 2016 is bibliotheek Leeuwarden Centrum weer geopend op zondag.

  Bekijk details van Weer open op zondag